Negresa cu nuca si glazura de ciocolata

de Rocsi in Prajituri, 23 Feb 2015 | 23340 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 5 oua
  • 15 linguri de lapte
  • 150 gr nuca macinata
  • 4 linguri cacao
  • 210 gr faina
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Pentru glazura:
  • 90 gr ciocolata amaruie
  • 40 gr ciocolata alba
  • 100 gr miam miam cu cafea sau dulceata de lapte (gasiti la Bunatati din Natura)
  • nuca de cocos pentru decor
Portii: 26
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuca si glazura de ciocolata:

Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana devine spuma. Incorporam galbenusurile, apoi cacaoa, nuca macinata, coaja rasa de portocala si esenta de rom. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt, o adaugam peste compozitia de mai sus. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, le incorporam usor cu o paleta de silicon in compozitia cu galbenusuri. Ungem cu unt o tava, o tapetam cu hartie de copt de 24/37 cm. Turnam compozitia, o nivelam, introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita. Dupa 30-35 de minute, facem testul cu scobitorea si daca este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca. O taiem bucati potrivite.

Glazura: Rupem ciocolata alba si cea amaruie intr-un bol de inox. O punem pe baie de aburi pana se topeste. Luam vasul de pe foc, adaugam miam miam-ul, de la temperatura camerei, amestecam. Cu o lingurita punem pe fiecare bucata de negresa glazura, apoi decoram cu nuca de cocos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuca si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Rocsi 1

25.02.2015, 21:46

Nu sunt cele mai grozave poze Corina, dar m-am obisnuit deja cu asta

Rocsi 1

25.02.2015, 21:47

Catalina

Rocsi 1

25.02.2015, 21:47

Multumesc Mirela

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa - Philips multicooker